Leuke Fietstochten door Nederland

mooiste Fietstochten

Nederland is een geweldig fietsland en we stappen met zijn allen maar al te graag op de fiets om de mooiste plekjes te ontdekken. Als fietsliefhebber heb je waarschijnlijk al heel wat tochten gemaakt, maar soms ben je op zoek naar iets nieuws. Je wil bijvoorbeeld in een ander gebied fietsen, of andere routes vinden in jouw eigen regio om nieuwe plekjes te ontdekken. Hier geven we een aantal tips zodat je de mooiste fietstochten kunt maken in Nederland. 

Knooppuntenroutes

Een van de makkelijkste manieren om een nieuwe fietstocht te vinden in je eigen regio, of andere regio’s is met knooppunten. Knooppuntenroutes zijn fietsroutes die elkaar overlappen, het punt waar ze overlappen is een knooppunt. Je kunt hierdoor eenvoudig alle kanten op en je eigen bestemming en afstand bepalen. 

Voordelen van een goede route

Het absolute voordeel met een knooppuntenroute is dat ze overal duidelijk staan aangegeven en je dus niet eindeloos op je kaart hoeft te staren. Daarnaast zijn ze supereenvoudig aan te passen aan jouw wensen. Wil je korter of langer fietsen, of een omweg maken naar een bezienswaardigheid, je kunt het onderweg nog bepalen.

Mooie routes door Nederland

Als je zelf weinig inspiratie hebt kun je een aantal vaste knooppuntenroutes volgen die je langs de mooiste plekjes in de regio leiden. Denk hierbij aan een route over de veluwe, langs de Hollandse waterlinie, door de duinen in Noord-Holland of langs de hunebedden in Drenthe. 

Hier een paar voorbeelden van de mooiste fietstochten door Nederland:

  • Amelandroute – Friesland – 42 km 

Een prachtige route over het waddeneiland Ameland.

  • Beekdalroute – Noord- Brabant – 34 km

Fiets tussen vijf verschillende beken in Noord-Brabant. 

  • Blanke top der duinenroute – Noord-Holland – 64 km

De Schoorlse duinen staan bekend om hun prachtige natuur en brede duinpannen. Waai lekker uit tijdens deze fijne fietstocht. 

Elk jaar tussen eind Maart en begin April verandert het gebied rondom Voorhout in een gekleurde zee bloemen. Tijdens deze fietstocht kun je genieten van dit bijzondere fenomeen. Maar ook buiten het seizoen is dit een mooi poldergebied. 

LF-Route door Nederland

Langeafstandsroutes zijn mooie meerdaagse fietstochten door Nederland die uitermate geschikt zijn voor een fietsvakantie. Maar ook als je er een dag op uittrekt, kun je een deel van de route kiezen als jouw fietstocht van de dag. In totaal is er een netwerk van 3900 km aan LF-routes door heel Nederland dus je kunt je hart ophalen als fietsliefhebber. 

Een paar mooie LF-routes:

Volg de Maas vanaf het punt dat hij het land instroomt en vervolgens door de Biesbosch naar de haven van Rotterdam. 

  • LF Waterlinieroute – Edam / Bergen op Zoom – 410 km

Fiets door prachtige waterrijke natuurgebieden rondom de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Doe een rondje IJsselmeer en geniet van dit prachtige landschap en knusse vissersdorpen. 

Kies jouw fietstocht

Omdat Nederlanders van fietsen houden zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor fietstochten. Gebruik onze fiets-routes.nl app om je te helpen met het bepalen van een mooie route zodat je optimaal kunt genieten van een fijne dag uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *